duminică, 29 martie 2015

Pate de linte cu masline (reteta de post)



Ingrediente:
150g linte verde uscata
1 ceapa medie
1 morcov
Ulei de masline
lamaie
1 catel usturoi
100g masline fara samburi
Boia de ardei dulce
Sare
Piper
Cimbru

Mod de preparare:
Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea 


si o pui la fiert in oala sub presiune in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie.
Dupa ce a fiert lintea o scurgi de apa si o lasi sa se raceasca.
Intre timp cureti ceapa si o tai marunt iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mare, si apoi le calesti in 4 linguri de ulei de masline pentru 3-4 minute.


Pui lintea, ceapa, morcovul, usturoiul si condimente dupa gust intr-un vas 


le amesteci


si le pasezi, cu ajutorul unui mixer vertical, pana obtii o pasta cremoasa si omogena.


Daca o doresti mai acrisoara adaugi zeama de lamaie, iar daca ti se pare prea uscata compozitia mai adaugi ulei de masline sau zeama in care a fiert lintea.
Adaugi masline taiate cubulete si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.



Ornezi pateul de linte dupa imaginatie si il servesti cu paine prajita.


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu