Ingrediente:
150g linte verde uscata
1 ceapa medie
1 morcov
Ulei de masline
lamaie
1 catel usturoi
100g masline fara samburi
Boia de ardei dulce
Sare
Piper
Cimbru
Mod de preparare:
Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru
4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea
si o pui
la fiert in oala sub presiune in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu
folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie.
Dupa ce a fiert lintea o scurgi de apa si o lasi sa se
raceasca.
Intre timp cureti ceapa si o tai marunt iar morcovul
curatat il dai pe razatoarea mare, si apoi le calesti in 4 linguri de ulei de
masline pentru 3-4 minute.
Pui lintea, ceapa, morcovul, usturoiul si condimente
dupa gust intr-un vas
le amesteci
si le pasezi, cu ajutorul unui mixer vertical, pana obtii o pasta cremoasa si omogena.
Daca o doresti mai acrisoara adaugi zeama de lamaie,
iar daca ti se pare prea uscata compozitia mai adaugi ulei de masline sau zeama
in care a fiert lintea.
Adaugi masline taiate cubulete si amesteci pana se
omogenizeaza compozitia.
Ornezi pateul de linte dupa imaginatie si il servesti
cu paine prajita.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu