vineri, 20 martie 2015

Prajitura cu ciocolata si bile de cocos



Ingrediente:
Pentru bilele de cocos:
250 g crema de branza
100 g nuca de cocos
100 g zahar pudra
1 galbenus

Pentru blatul cu ciocolata:
100 g ciocolata neagra
100 g unt
120 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
120 g faina
1 lingura amidon
1 plic praf de copt
4 oua
20 ml lapte batut

Pentru topping:
200 g ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
1 lingura nuca de cocos

Mod de preparare:
Pentru inceput pregatesti compozitia pentru bilele de cocos, amestecand toate ingredientele. 



Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti blatul cu ciocolata. 


Topesti la baine-marie ciocolata si untul. 


Intre timp mixezi ouale cu zaharul macinat, 


apoi adaugi laptele batut.
Adaugi in compozitia de oua, ciocolata topita cu unt 


si amesteci pana se omogenizeaza. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si amidon, 


apoi torni aluatul peste bilele de cocos. Initial eu am pus bilele de cocos intr-o tava mare cu diametru de 28cm dar am ajuns la concluzia ca nu-mi ajunge crema de ciocolata pentru a le acoperi si am transferat bilele intr-o tava cu diametru de 24cm (astfel bilele de cocos s-au apropiat cam mult, unele de altele).


Coci prajitura cu ciocolata si bile de cocos in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea). Scoti prajitura si o lasi la racit. 


Cat timp aceasta se raceste pregatesti glazura. Topesti ciocolata la baine-marie, apoi o mixezi cu frisca lichida. 


Dai la rece pana se intareste, mai mixezi inca o data, apoi o pui peste prajitura. Presari putina nuca de cocos peste toppingul de ciocolata cand acesta este aproape intarit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu