duminică, 22 martie 2015

Red velvet cheesecake


Desi nu mi-a iesit chiar red velvet prajitura, asta a fost intentia mea. Deoarece in reteta pe care am avut-o ca sursa de inspiratie nu preciza cate linguri de colorant sa folosesc, cred ca am folosit prea putin colorant si prea multa cacao. Prajitura a iesit foarte pufoasa si gustoasa si cu siguranta o voi reface cat de curand.


Ingrediente:
2 oua
250ml kefir
300g faina
220g zahar
250ml ulei
un plic praf de copt
un praf de sare
3 linguri cacao
o lingura otet
1 plic zahar vanilat
4-5 linguri colorant rosu

-Pentru crema de branza:
250g branza de vaci
50g zahar
1 pliculet zahar vanilat
2 oua
3 linguri faina

Mod de preparare:
Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.




Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, 




apoi o adaugi peste compozitia de oua. 



Amesteci usor de jos in sus, cu ajutorul unei linguri de lemn. 



Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o scuturi usor, pentru a se distribui uniform. 



Mixezi branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si faina si adaugi compozitia obtinuta peste compozitia din tava. 




Cu ajutorul unui cutit trasezi linii peste compozitia de branza pentru a combina cele 2 compozitii.



Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute, sau pana trece testul scobitorii. 




Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o servesti. 



Pentru aceasta reteta deliciosa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul lui Teo .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu