Recent am achizitionat o stampila (pentru aluaturi) foarte simpatica. Am pregatit niste biscuiti deliciosi impreuna cu fetita mea. Desi nu au iesit toti perfecti, ne-am bucurat de moment in sine, deoarece fetita mea s-a bucurat nespus sa stampileze si sa taie biscuitii, iar eu m-am bucurat deoarece am avut ajutor de nadejde. Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Lianei pe care o felicit pentru retetele minunate pe care le pregateste si ni le impartaseste.
Ingrediente:
200g faina
100g unt
80g zahar
1 galbenus
1 lingura de smantana
20g cacao
1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Freci untul moale cu zaharul macinat, pana la topirea acestuia.
Adaugi smantana, galbenusul, esenta de vanilie
si amesteci bine.
Amesteci faina cu cacaua si cerni acest amestecat peste compozitia lichida.
Framanti o bila de aluat pe care o dai la rece pentru o ora.
Intinzi o foaie de aluat si cu ajutorul unei forme rotunde sau un pahar decupezi cercuri.
Refaci aluatul pana il termini. Daca aluatul e prea uscat si se farama usor, mai adaugi o lingura de smantana sau iaurt.
Stampilezi cercurile
Stampilezi cercurile
si apoi le asezi in tava tapetata cu hartie de copt.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C si o lasi 15 minute.
Din aluatul pregatit mi-au iesit 19 fursecuri delicioase care s-au mancat imediat.
foarte buna reteta
RăspundețiȘtergereVa multumesc de apreciere si va invit sa o testati.
RăspundețiȘtergere