joi, 2 februarie 2017

Chec cu ciocolata si nuci




Aveam pofta de un desert ciocolatos, usor de pregatit si rapid, deoarece printesa mea de doar 9 luni nu-mi lasa prea mult timp liber, pentru a ma "juca" in bucatarie. Va invit la o felie de chec. Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de pe blogul Paulei pe care o felicit pentru minunatiile pe care le pregateste si ni le impartaseste.

Ingrediente
3 oua mari
50 g cacao
100 ml apa fierbinte
150 r unt
120 g zahar
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
50 ml smantana / iaurt
1 lingurita extract de vanilie
50 g nuci tocate

-pentru ornat:
20g ciocolata neagra

Mod de preparare:
Apa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. 


Cand amestecul e omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece.
Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale cate unul pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.


Crema de cacao o incorporezi in compozitie si mixezi bine.


Faina o amesteci cu sarea si cu praful de copt. Adaugi jumatate din cantitatea de faina peste crema de unt si mixezi usor. 


Pui iaurtul (eu am folosit smantana) 


si restul de faina si mai mixezi pana la omogenizare. La final incorporezi extractul de vanilie si nucile tocate grosier.


Preincalzesti cuptorul la foc mediu (170-180 de grade)si tapetezi cu unt si faina o tava medie de chec (11 x 23 cm). Torni compozitia de chec in tava si nivelezi. 


Introduci checul la cuptor si il lasi acolo pentru 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea iar lateralele se desprind usor de tava.


Lasi checul la racorit o jumatate de ora in tava, apoi il transferi pe un gratar la racit.


Topesti ciocolata in cuptorul cu microunde, intr-o punga, apoi tai un colt al pungii si ornezi checul rece. 


Lasi sa se raceasca ciocolata si sa se intareasca si apoi tai checul si servesti cu o cana de lapte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu