vineri, 10 februarie 2017

Tarta cu ficatei, broccoli si conopida



Ingrediente:
-Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
6 linguri apa foarte rece

-Pentru umplutura:
150g ficatei de pui
100g broccoli
100g conopida
½ ardei gras rosu
70g cascaval
3 oua
50g smantana
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.



Desfaci conopida si broccoli in buchetele si pe speli, apoi pui conopida la fiert in apa cu putina sare pentru 10-15 minute. Broccoli il pui la fiert pentru 3 minute.
Speli ficateii, ii tai bucatele mai mici si ii pui la fiert in apa cu sare pentru 15-20 de minute. Ii clatesti, ii lasi sa se scurga de apa si ii pui la calit in 2 linguri de ulei. Adaugi ardeiul taiat fasii, conopida si broccoli. Acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 5-10 minute apoi lasi sa se raceasca compozitia. 



Razi cascavalul si il amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.



Intinzi 2/3 din aluat si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita. 
Torni legumele peste aluat 



si adaugi deasupra ouale mixate bine cu smantana si tai surplusul de aluat. 


Restul de aluat il tai fasii si formezi un grilaj pe care-l asezi peste compozitie. Poti face si frunzulite pe care le pui pe margine. 


Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.


Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu