Va invit sa degustati si voi aceasta prajiturica delicioasa. Este reteta pe care o puteti folosi si pentru a face eclere...difera doar forma prajiturilor. Eu am luat reteta de la Maria, careia ii multumesc.
Ingrediente (pentru 32 buc):
-pentru aluat:
400 ml apă
200 ml ulei
300 g făină
6 ouă
un praf sare
-pentru crema de vanilie :
500 ml lapte
80 g amidon de porumb Dr. Oetker
80g zahăr
4 gălbenusuri
500 ml lapte
80 g amidon de porumb Dr. Oetker
80g zahăr
4 gălbenusuri
esentă de vanilie
-pentru ornat:
200ml frișcă lichidă
căpșuni
zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere,
adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se omogenizează compoziția.
Lași această compozitie să se răcească bine, apoi încorporezi pe rând cele 6 ouă, amestecand bine după fiecare.
Lași aluatul la rece 10 minute, apoi, cu ajutorul unui posh, formezi
rotocoale într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
și le coci pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. Lași spatiu mare intre ele deoarece vor crește destul de mult. Nu deschizi cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.
și le coci pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. Lași spatiu mare intre ele deoarece vor crește destul de mult. Nu deschizi cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.
De asemeni, după expirarea timpului, mai lași aluatul în cuptor 5 minute,
nu îl scoti brusc, tot din același motiv. Veti obtine cel putin 32 de choux-uri, in functie de marimea lor.
Pentru cremă, pui intr-o cratită gălbenusurile și zahărul
măcinat și amesteci bine, adaugi amidonul și il incorporezi incet.
Adaugi putin lapte și continui să amesteci cat să obtii o pastă
fină fără cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele și esenta de vanilie. Lași să fiarbă crema la foc mic, amestecand continuu pană cand crema se va ingroșa.
Adaugi putin lapte și continui să amesteci cat să obtii o pastă
fină fără cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele și esenta de vanilie. Lași să fiarbă crema la foc mic, amestecand continuu pană cand crema se va ingroșa.
Dupa ce crema este gata o transferi intr-un vas curat și o acoperi cu
folie alimentară (pentru a nu se forma crusta) și o lasi să se
răcească.
Dupa ce crema s-a racit o mixezi cateva minute, ca sa devină mai fină.
Dupa ce crema s-a racit o mixezi cateva minute, ca sa devină mai fină.
Bati frișca lichidă cu zahărul pudră.
Tai cojile
și le umpli cu crema de vanilie
si frișca lichidă, cu ajutorul posh-ului.
Deasupra așezi cateva feliute de căpșuni.
Așezi căpăcelele peste căpșuni și le pudrezi cu zahăr sau le ornezi cu ciocolată.
și le umpli cu crema de vanilie
si frișca lichidă, cu ajutorul posh-ului.
Deasupra așezi cateva feliute de căpșuni.
Așezi căpăcelele peste căpșuni și le pudrezi cu zahăr sau le ornezi cu ciocolată.
Le lași la rece minim o oră și apoi le servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu