vineri, 9 iunie 2017

Ficăței de pui în sos de lapte



Va invit sa incercati o reteta absolut delicioasa cu ficatei de pui. E prima data cand pregatesc acest sos si a iesit dulcel si bun si a fost pe placul intregii familii. In general ficateii de pui au un gust fad si nu prea ne omoram dupa ei, dar de aceasta data chiar si fetita mea a fost incantata. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe site-ul Bucataras.ro.
Recomand ca laptele folosit să fie integral, deoarece laptele degresat se va brânzi în momentul în care este gătit.

Ingrediente:
400 g ficăței de pui curățați
50 g unt
2 cepe verzi
un morcov mic
o foaie de dafin
250 ml lapte dulce integral
două linguri smântână grasă
sare
piper
mărar 
o lingura Maggi Secretul gustului de Gaina


Mod de preparare:
Pui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii pui într-o tigaie și adaugi untul tăiat cubulete și sare și piper măcinat. 


Ii sotezi puțin, apoi adaugi morcovul ras și ceapa tăiată julien. Acoperi cu un capac și ii lași să se înăbușe.


Când ceapa s-a înmuiat adaugi laptele și cele două linguri de smântână


o lingura condiment Maggi Secretul gustului de Gaina.


Potrivești de sare și piper și aromatizezi cu o foaie de dafin. Mai lași sa fiarbă pană când se ingroașă sosul.


Servești alături de mămăligută sau garnitura preferată. Presari mărar proaspăt tocat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu