marți, 13 iunie 2017

Verrine cu cirese si mascarpone



Pentru aceasta reteta rapida si delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Cristinei.


Ingrediente:
250 g cirese (fara samburi)
120 ml apa
scortisoara
1 lingura cu varf zahar tos
1 lingurita rasa amidon
250 g mascarpone
50 ml frisca lichida
esenta de vanilie
1 lingura cu varf zahar pudra

Mod de preparare:
Pui la fiert ciresele in apa cu zahar tos si scortisoara. 



Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat.
Dizolvi amidonul in acesta, 



pui iar la foc mic pentru un minut, iei de pe aragaz, adaugi ciresele si amesteci usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasi sa se raceasca.


Mixezi crema mascarpone cu esenta de vanilie, frisca lichida si zaharul pudra.




Cand s-au racit ciresele pui cate o lingura in fiecare paharel, acoperi cu crema mascarpone, 



apoi repeti operatiunea, terminand cu ciresele.
Lasi la rece 30 minute, apoi poti servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu