sâmbătă, 5 august 2017

Clătite cu brânză și dovlecel



Am văzut cu ceva timp în urmă această rețetă pe site-ul Bucataras.ro și deoarece aveam toate ingredientele m-am gândit să-i răsfăț pe cei dragi. Au ieșit delicioase clătitele și vi le recomand cu drag!


Ingrediente:
1 dovlecel ras
2 ouă medii
200 g brânză dulce
100 g telemea
30 ml ulei
200 g iaurt
150 g făină
1 linguriță praf de copt
piper
busuioc
sare
mărar verde
1/2 legătură pătrunjel verde
1 linguriță Maggi Secretul Gustului Găină


Mod de preparare:
Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul,


dovlecelul ras, dar nescurs 


si brânzeturile mărunțite.




Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele clasice.
Adaugi condimentele si verdeața, o linguriță Maggi Secretul Gustului Găină


omogenizezi totul și lași la odihnit 15-20 de minute.



Ungi tigaia cu puțin ulei, o pui la încins și torni câte un polonic din compoziție, înclinând tigaia să se dispună compoziția uniform.


Rumenești clătitele pe ambele părți la foc mediu, intorcându-le cu o spatulă.


Le servești cu diverse salate sau cremă de brânză.







2 comentarii: