Ingrediente:
280g faina
180g unt rece
130g zahar macinat
½ lingurita praf de copt
¼ lingurita sare
1 lingura esenta de vanilie
2 linguri colorant de culoare rosie
50g bombonele pentru décor
faina pentru lucru
Mod de preparare:
Pui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea,
praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete.
Amesteci
bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen.
Imparti aluatul in 2. O parte o amesteci cu colorantul
lichid si adaugi faina pana obtii un aluat omogen, care nu se lipeste de
degete.
Intinzi fiecare bila de aluat pe o foaie de copt, sub
forma de dreptunghi si tai marginile drepte.
Adaugi foaia roz peste foaia alba si
presezi bine ca sa se lipeasca si sa nu existe goluri de aer. Rulezi foile presand
bine pe toata suprafata ruloului, pentru a nu se forma goluri de aer.
Treci
sulul prin bomboane colorate si il infasori in folie de plastic sau hartie de
copt si il dai la rece pentru 2-3 ore.
Tai ruloul in felii de 5 mm si le asezi intr-o tava
tapetata cu hartie de copt. (pastreaza o distanta mai mare intre fursecuri deoarece se vor mari la copt si se vor lipi).
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de G,
pentru 15-20 de minute.
Fursecurile pot fi servite alaturi de un pahar cu lapte.
Va doresc pofta buna!
Frumos
RăspundețiȘtergereMultumesc! Va invit sa le testati.
Ștergere