Ador prajiturile cu fructe si deoarece mai aveam in frigider capsuni congelate, m-am gandit sa incerc o reteta delicioasa cu capsuni. Am pregatit un aluat clasic de tarta, secretul sau fiind untul cat mai rece, care se incorporeaza foarte repede in faina, pentru a se obtine un aluat sfaramicios. Aluatul trebuie pus la rece pentru a-si pastra textura si pentru a nu se micsora in cuptor.
Ingrediente:
-pentru aluat:
280g faina
100g unt rece
1 ou
70g zahar
1 praf de sare
esenta de vanilie
-pentru umplutura:
500g capsuni
7 linguri zahar
1 lingura amidon
Mod de preparare:
Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute.
-pentru aluat:
280g faina
100g unt rece
1 ou
70g zahar
1 praf de sare
esenta de vanilie
-pentru umplutura:
500g capsuni
7 linguri zahar
1 lingura amidon
Mod de preparare:
Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute.
Daca lasa prea multa zeama o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca.
Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul macinat si sarea apoi adaugi oul batut, esenta de vanilie si untul taiat cubulete.
Amesteci cu mana pana obtii o compozitie sfaramicioasa, pe care o lasi la frigider pentru 30 de minute.
Pui 2/3 din aluat in tavile de tarte (mie mi-au iesit 6 mini tarte) si presari bine cu mana, inclusiv pe peretii tavilor.
Imparti compozitia de capsuni in cele 6 tavite
si presari aluatul ramas.
Introduci tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos.
Lasi mini tartele sa se raceasca, apoi le scoti din tavite si le servesti.
Tartele au fost dulci-acrisoare si mi s-au parut absolut delicioase. Vi le recomand cu drag!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu