duminică, 19 aprilie 2015

Minitarte cu capsuni



Ador prajiturile cu fructe si deoarece mai aveam in frigider capsuni congelate, m-am gandit sa incerc o reteta delicioasa cu capsuni. Am pregatit un aluat clasic de tarta, secretul sau fiind untul cat mai rece, care se incorporeaza foarte repede in faina, pentru a se obtine un aluat sfaramicios. Aluatul trebuie pus la rece pentru a-si pastra textura si pentru a nu se micsora in cuptor.


Ingrediente:
-pentru aluat:
280g faina
100g unt rece
1 ou
70g zahar
1 praf de sare
esenta de vanilie

-pentru umplutura:
500g capsuni
7 linguri zahar
1 lingura amidon


Mod de preparare:
Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. 


Daca lasa prea multa zeama o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca.


Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul macinat si sarea apoi adaugi oul batut, esenta de vanilie si untul taiat cubulete. 


Amesteci cu mana pana obtii o compozitie sfaramicioasa, pe care o lasi la frigider pentru 30 de minute.


Pui 2/3 din aluat in tavile de tarte (mie mi-au iesit 6 mini tarte) si presari bine cu mana, inclusiv pe peretii tavilor. 


Imparti compozitia de capsuni in cele 6 tavite 


si presari aluatul ramas.


Introduci tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos.


Lasi mini tartele sa se raceasca, apoi le scoti din tavite si le servesti.


Tartele au fost dulci-acrisoare si mi s-au parut absolut delicioase. Vi le recomand cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu