miercuri, 15 aprilie 2015

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata




Ingrediente:
12 oua
500 g branza
530 g smantana
400 ml lapte
550 g zahar macinat
300 g unt
1 cana nuca macinata (200g)
130 g cacao neagra
120 g stafide
5 plicuri zahar vanilat
esenta rom
o jumatate plic praf de copt
2 lamai
un praf de sare

Mod de preparare:
Din cantitatile enumerate mai sus mi-au iesit 2 pascute (de 20 si 28 cm diametru). Daca doresti poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare.

Pascutele vor avea 4 straturi: blat, crema de branza, crema de ciocolata si crema de smantana. Te sfatuiesc sa pregatesti intai crema de ciocolata, pentru ca dureaza mai mult, si sa o lasi deoparte. In tava vei turna cremele in urmatoarea ordine: blat, crema de branza, crema de ciocolata si crema de smantana.

Pentru crema de ciocolata, pui la fiert 250 ml lapte cu 200 g zahar si 100 g cacao pentru 5 minute. Lasi acest sirop la racit, 




apoi adaugi cana de nuca macinata (aprox 200 g), 4 oua batute bine, 30 g faina, 100 g unt, esenta de rom si un praf de sare.




Pentru blat folosesti: 2 oua, 100 g zahar, 150 ml lapte, 100 g unt, 30 g cacao, o jumatate plic praf de copt stins cu zeama de lamaie, 250 g faina.




Din aceste ingrediente faci o compozitie de consistenta celei de chec pe care o torni in tavile tapetate cu hartie de copt. Dai tavile la cuptor pentru 15-20 minute (cat sa se intareasca putin blatul), la 170 de grade C.




 
Intre timp pregatesti crema de branza. Amesteci 500 g branza dulce cu 2 galbenusuri, 30 g smantana, 100 g unt, 100 g stafide, 150 g zahar macinat, 2 plicuri zahar vanilat, si coaja rasa de la o lamaie. 




Cele 2 albusuri le bati bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de branza.




Peste blatul de cacao scos din cuptor adaugi stratul de branza 



si apoi stratul de ciocolata. 





Introduci tavile in cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp pregatesti crema de smantana. Amesteci 500 g smantana cu 4 oua batute, 30 g faina, 3 plicuri zahar vanilat, 100 g zahar pudra si 20 g stafide.




Torni aceasta compozitie peste celelalte 3 straturi, presari stafidele si le mai dai la cuptor pentru 30 minute.







Dupa ce s-a rumenit frumos crema de smantana scoti tavile si lasi pasca in tava pana se raceste complet, apoi treci usor un cutit pe marginile tavii si desfaci inelul de la tava.



Pasca a fost delicioasa si a fost apreciata de intreaga familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu