Ingrediente:
-pentru aluat:
200g faina
100g unt
1 ou
6 linguri apa
Sare
-pentru umplutura:
2 conserve ton
200 g spanac
20 g unt
1 ou
½ ardei rosu
4 fire ceapa verde
50 g caşcaval
Sare
piper
Mod de preparare:
Intr-un vas pui untul moale (la temperatura camerei), oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre timp pregăteşti umplutura: căleşti ardeiul taiat cubulete, ceapa tocata si spanacul (eu am folosit spanac congelat) în unt.
Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul din conservă scurs
il fărâmiţezi, apoi adaugi oul bătut şi amesteci.
Tapetezi formele cu unt si faina.
Intinzi aluatul si il decupezi cu ajutorul unui vas rotund
si il asezi in formele de tarta. Intepi aluatul cu furculita si adaugi compozitia racita.
Introduci tartele in cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 de minute,
apoi le scoti si adaugi cascavalul ras
si introduci minitartele la cuptor. Dupa ce s-a topit cascavalul, le scoti si le lasi sa se raceasca putin apoi le servesti.
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 6 tarte mai marisoare cu diametru de 9 cm si 4 tarte mai mici cu diametru de 5-6 cm.
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 6 tarte mai marisoare cu diametru de 9 cm si 4 tarte mai mici cu diametru de 5-6 cm.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu