miercuri, 8 aprilie 2015

Minitarte spiralate cu legume



Mi-am dorit sa incerc o reteta care sa ne incante atat papilele gustative cat si privirea. Desi a fost ceva mai mult de munca a meritat efortul, spun eu. V-o recomand cu drag.

Ingrediente:
-pentru aluat:
250g faina
125g unt
1 galbenus
Un praf de sare
6 linguri apa

-pentru umplutura:
2 vinete
2 dovlecei
3-4 morcovi (mari)
150g mozzarella
50 ml smantana
Sare
Piper
Unt pentru uns tava
Ulei de masline (optional)

Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele.


Omogenizezi compozitia sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios 


adaugi galbenusul si framanti, 


apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat omogen. Invelesti aluatul intr-o folie si il lasi la rece timp de 30 de minute.


Speli legumele, iar morcovul il cureti de coaja. Tai toate legumele in jumatate, pe lungime, iar apoi le feliezi tot pe lungime cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri.


Dai mozzarella pe razatoarea mare apoi o amesteci cu smantana si adaugi sare si piper, dupa gust.


Incingi cuptorul la 180 de grade C. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund 


si asezi aluatul in formele de tarta, apoi il intepi cu furculita. Dai formele in cuptor pentru aproximativ 5 minute.


Torni compozitia de mozzarella peste aluat.



Rulezi feliile de legume, cu coaja in sus, alternandu-le. Pe cat posibil, legumele trebuie sa aiba aceeasi inaltime. La fel procedezi pana umpli toate minitartele. 


Presari sare si piper peste legume si optional poti adaugi si cativa stropi de ulei de masline. Introduci minitartele in cuptor pentru aproximativ 40 de minute.


Se servesc atat calde cat si reci.


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu