Mi-am dorit
sa incerc o reteta care sa ne incante atat papilele gustative cat si privirea.
Desi a fost ceva mai mult de munca a meritat efortul, spun eu. V-o recomand cu
drag.
Ingrediente:
-pentru aluat:
250g faina
125g unt
1 galbenus
Un praf de sare
6 linguri apa
-pentru umplutura:
2 vinete
2 dovlecei
3-4 morcovi (mari)
150g mozzarella
50 ml smantana
Sare
Piper
Unt pentru uns tava
Ulei de masline (optional)
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi
sarea si untul taiat bucatele.
Omogenizezi compozitia sfaramand untul intre
degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios
adaugi galbenusul
si framanti,
apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un
aluat omogen. Invelesti aluatul intr-o folie si il lasi la rece timp de 30 de
minute.
Speli legumele, iar morcovul il cureti de coaja. Tai
toate legumele in jumatate, pe lungime, iar apoi le feliezi tot pe lungime
cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri.
Dai mozzarella pe razatoarea mare apoi o amesteci cu
smantana si adaugi sare si piper, dupa gust.
Incingi cuptorul la 180 de grade C. Intinzi o foaie de
aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund
si asezi aluatul in formele de
tarta, apoi il intepi cu furculita. Dai formele in cuptor pentru aproximativ 5
minute.
Torni
compozitia de mozzarella peste aluat.
Rulezi
feliile de legume, cu coaja in sus, alternandu-le. Pe cat posibil, legumele
trebuie sa aiba aceeasi inaltime. La fel procedezi pana umpli toate
minitartele.
Presari sare si piper peste legume si optional poti adaugi si cativa
stropi de ulei de masline. Introduci minitartele in cuptor pentru aproximativ
40 de minute.
Se servesc atat calde cat si reci.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu