marți, 8 octombrie 2013

Guguluf cu dovleac

Va recomand cu drag si aceasta reteta, deoarece este delicioasa.

Ingrediente:
500g dovleac, 5 oua, 200g unt, 150g zahar, 400 g faina, 1 pliculet praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare, 60g stafide


Mod de preparare:
Cureti dovleacul de coaja si de seminte
 si il tai bucati mici,
 
apoi il pui la fiert intr-o oala cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac.Cand dovleacul este moale scurgi apa si faci un piure pe care-l lasi sa se raceasca.
Bati untul spuma cu zaharul si un praf de sare.Adaugi zaharul vanilat si ouale treptat, mixand continuu. Incorporezi treptat faina cernuta cu praful de copt si piureul de dovleac, iar la final adaugi stafidele.
Ungi si tapetezi cu faina o forma de guguluf, torni compozitia si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.
Dupa ce s-a racit o scoti din forma,


presari zahar pudra si tai felii. 

Se poate servi cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu