Ingrediente:
500g dovleac, 5 oua, 200g unt, 150g zahar, 400 g faina, 1
pliculet praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare, 60g stafide
Mod de preparare:
Cureti dovleacul de coaja si de seminte
si il tai bucati mici,
apoi il pui la fiert intr-o oala cu o cantitate mica de apa,
acoperit cu capac.Cand dovleacul este moale scurgi apa si faci un piure pe
care-l lasi sa se raceasca.
Bati untul spuma cu zaharul si un praf de sare.Adaugi
zaharul vanilat si ouale treptat, mixand continuu. Incorporezi treptat faina
cernuta cu praful de copt si piureul de dovleac, iar la final adaugi stafidele.
Ungi si tapetezi cu faina o forma de guguluf,
torni compozitia si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.
Dupa ce s-a racit o scoti din forma,
presari
zahar pudra si tai felii.
Se poate servi cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu