luni, 14 octombrie 2013

Ochelari cu gem si nuca


Aceasta este una dintre retetele mele preferate. Este delicioasa si foarte usor de pregatit.

Ingrediente:
Pentru aluat: 10g drojdie, 3 linguri zahar pudra, 300g faina, 2 linguri lapte caldut, 4 galbenusuri, 120g margarina
Pentru umplutura: 4 albusuri, 1 plic zahar vanilat, 100g zahar, 100g nuca macinata, 200g gem de capsuni

Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare.
Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi nuca macinata si amesteci usor cu o lingura de lemn.

Intinzi aluatul intr-un dreptunghi cat marimea unei tavi si intinzi gemul de capsuni. 
Laturile mari le rulezi spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.
Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc pui umplutura de nuca.
Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca si tai prajitura felii. Optional se poate pudra cu zahar.

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu