Aceasta este una dintre retetele mele preferate. Este delicioasa si foarte usor de pregatit.
Ingrediente:
Pentru
aluat: 10g drojdie, 3 linguri zahar pudra, 300g faina, 2 linguri lapte caldut,
4 galbenusuri, 120g margarina
Pentru
umplutura: 4 albusuri, 1 plic zahar vanilat, 100g zahar, 100g nuca macinata,
200g gem de capsuni
Mod
de preparare:
Amesteci
drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca
15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile,
margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare.
Pentru
umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi nuca
macinata si amesteci usor cu o lingura de lemn.
Intinzi aluatul intr-un dreptunghi cat marimea unei
tavi si intinzi gemul de capsuni.
Laturile
mari le rulezi spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.
Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de
copt si pe mijloc pui umplutura de nuca.
Introduci
tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca si tai prajitura felii. Optional se poate pudra cu zahar.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu