Ingrediente:
500g carne de pui, 300 g ciuperci, 300 g smantana, 50 g unt, 3 fire ceapa
verde, 3 catei de usturoi, 200 g costita afumata,200 ml de vin alb,3
galbenusuri de ou, piper negru, sare, cimbru Kotanyi
Mod
de preparare:
Cureti, speli si tai carnea de pui in bucati mai mici si le rumenesti in
unt,
apoi le scoti si le pui deoparte. In untul ramas calesti ceapa taiata
marunt.
Cand a devenit sticloasa stingi cu putina apa sau supa de
legume, pui puiul inapoi, adaugi usturoiul tocat fin, piper, cimbru si adaugi
sare dupa gust.
Acoperi si lasi la fiert 15-20 de minute. Torni smantana si mai lasi
cateva clocote.
Separat inabusesti in unt costita taiata felii.
Adaugi vinul si lasi sa fiarba pana cand costita s-a fragezit.
Ciupercile
le clocotesti pentru 5 minute.
Intr-un vas yena asezi in straturi alternative feliile de
costita, bucatile de pui si ciupercile.
Peste ultimul strat pui ciupercile, adaugi smatana ramasa de la pui
si pregatesti din zeama in care a fiert costita un sos:
amesteci zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si o torni peste ciuperci.
amesteci zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si o torni peste ciuperci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu