M-am
gandit sa incerc o noua versiune a acestei prajituri. Reteta originala este cu
visine, iar eu am facut prajitura cu mure.
Ingrediente:
4 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g unt
150 ml lapte
300 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri de cacao
3 linguri de lapte
Pentru mplutura:
250g mure
300 ml lapte
1 pachet budinca de vanilie
100 g unt
1 fiola esenta
de vanilie
Pentru
decor:
80 g ciocolata neagra
3 linguri de lapte
Mod de
preparare:
Intr-un bol freci untul cu
zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand ouale si le mixezi pana se
incorporeaza bine, apoi adaugi si faina cernuta cu praful de copt.
Imparti compozitia in doua,
iar primul aluat il intinzi intr-o tava de 22x30 cm.
In aluatul ramas adaugi
cacao si inca 2-3 linguri de lapte, ca sa aiba aceasi consistenta ca prima
jumatate. Il intinzi in tava peste aluatul alb.
Murele, dupa ce se scurg
bine de sirop, le repartizezi uniform in tava peste aluatul maro, apasand usor.
Introduci
tava in cuptorul preincalzit la 170 °C pentru 30 de minute.
Pentru crema, pui la incalzit laptele, apoi amesteci
cu zaharul si praful de pudding dizolvat in prealabil. Il lasi pe foc pana se
ingroase, apoi il lasi sa se raceasca amestecand sa nu se faca crusta. Mixezi
untul si incorporezi budinca amestecand bine.
Asezi crema rezultata peste blatul racit si il dai la frigider sa se intareasca.
Asezi crema rezultata peste blatul racit si il dai la frigider sa se intareasca.
Portionezi
prajitura si o decorezi cu ciocolata topita in 3
linguri de lapte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu