Aceasta reteta este specifica sud-vestului Frantei, din Tara
Bascilor. Cea care mi-a facut pofta sa testez aceasta reteta delicioasa este Liana Toma . V-o recomand cu drag si sunt sigura ca o sa va placa.
Ingrediente:
1 pui
150g de jambon uscat
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi galbeni
3 cepe
3-4 catei de usturoi
250ml
vin alb sec
1kg rosii sau doua cutii de rosii în bulion
1 foaie de dafin
sare
piper
cimbru maruntit
boia
ulei de masline
Mod de preparare:
Frigi ardeii apoi ii cureti de pielita.
Tai puiul in bucati (Eu am folosit pulpe de pui cu spate). Intr-un wok cu trei-patru linguri de ulei de
masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru
maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute.
Tai ceapa pestisori si usturoiul felii. Scoti bucatile
de pui din wok si pui ceapa, în acelasi ulei, la foc mic, cu un praf
de sare, pana devine translucida. Adaugi usturoiul si jambonul taiat fasii, asezonezi, iar dupa cinci
minute torni vinul alb sec deasupra, apoi lasi sa fiarba la foc mic, amestecand
des.Dupa zece minute adaugi
fasiile de ardei copt si lasi sa fiarba la foc mic pana aproape se evapora tot
lichidul.
Adaugi rosii curatate de pielite si taiate bucati, amesteci si mai dai un clocot.
Adaugi bucatile de pui la sos, acoperi wokul si lasi sa fiarba
30-40 minute, amestecand din cand in cand.
Daca sosul scade prea tare, adaugi doua, trei linguri de apa.
Adaugi sare si piper daca e necesar si servesti fierbinte. De obicei se serveste alaturi de orez natur (dar nu e musai).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu