Aceasta este una dintre retetele mele preferate pe care o
pregatesc cu drag pentru familia mea.
Ingrediente:
1 kg pulpe pui
1 ceapa
1 ardei gras rosu
200 gr smantana
1 lingura faina
2 linguri boia dulce
2-3 foi dafin
sare
piper
1 legatura patrunjel verde
-pentru galuste:
1 ou
3 linguri faina
1 lingura ulei
1 lingura apa
1 praf sare
Mod de preparare:
Rumenesti
usor carnea in cateva linguri de ulei. Adaugi ceapa si ardeiul tocate marunt si
lasi doar pana cand ceapa devine translucida. Adaugi boiaua, amesteci si o
calesti usor. Completezi cu apa, asezonezi cu sare si piper, pui si foile de
dafin si lasi sa fiarba la foc mic.
Intre
timp pregatesti galustele. Bati oul si adaugi sarea, apa si uleiul. Adaugi apoi
faina si amesteci pana se omogenizeaza si obtii un aluat de consistenta unei
smantani groase, dar care sa curga de pe lingura. Cand e aproape fiarta carnea
iei cu o lingura, pe care o introduci mai intai in zeama fierbinte, gramajoare
de aluat si le pui in mancare. Lasi pe foc pana se fierb galustele si mancarea
capata consistenta unui sos subtire.
Adaugi smantana
amestecata cu o lingura de faina si cateva linguri de zeama din papricas si mai
dai intr-un clocot. Presari patrunjel verde tocat marunt.
Se
serveste cu mamaliguta .
Pofta buna!
galustele sunt cu faina de porumb?
RăspundețiȘtergeremie imi plac cele cu gris din supa, as incerca sa fac reteta asta cu galustele de gris dar cred ca ar trebui fierte separat, nu?
Galustele sunt cu faina de grau.
RăspundețiȘtergereIn partea stanga se vede mamaliga ;)