Ingrediente:
-2 gutui mari,
-100 g zahar,
-50 g unt,
-un praf de scortisoara
Pentru blat
-4 oua,
-un praf de sare,
-4 linguri de zahar,
-4 linguri de ulei,
-un zahar vanilat,
-4 linguri de faina,
-un praf de copt
-4 linguri de faina,
-un praf de copt
Pentru ornat
-o ciocolata amaruie,
-20 g unt,
- o lingura nuca de cocos
Mod de preparare:
Speli gutuile si le cureti de seminte, apoi le tai in
cubulete mici.
Intr-un vas in care vei coace prajitura, pui la
caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie.
Cand s-a caramelizat adaugi 50 g unt, si amesteci sa se
topeasca totul.
In acest amestec pui gutuia tocata si amesteci sa se
distribuie pe toata suprafata bucatilor de fruct. Lasi timp de 10-15 minute,
apoi inchizi focul si lasi sa se raceasca.
In acest timp separi ouale si bati spuma
albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si continui sa bati pana cand obtii o spuma tare (ca pentru bezele).
Adaugi apoi galbenusurile si uleiul amestecand
usor cu o lingura de lemn si la sfarsit faina cernuta cu praful de copt pe
care le incorporezi usor prin rasturnare, fara sa amesteci energic.
Torni blatul in vasul cu fructele caramelizate, dupa ce ai uns peretii cu o pensula inmuiata in unt topit si dai la cuptor pentru
circa 30-40 minute, in functie de grosimea prajiturii.
Cand s-a copt desprinzi cu un cutit marginile blatului. Pui
un platou deasupra vasului si rastorni prajitura.
Dupa ce s-a racorit adaugi ciocolata topita ( pe
baia de abur si amestecata cu putin unt)
si ornezi cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu