Pentru aluat: 300g faina, ¼ lingurita sare, 125g unt, 1 ou, 3 linguri
apa
Pentru umplutura: 9 oua + 1 albus, 500g spanac, 600g branza de vaci, 1
legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 varf nucsoara Kotanyi, sare, piper
Pentru uns: 1 galbenus, 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati
oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si
framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si
o dai la rece pentru o ora.
Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti
pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi in mixezi impreuna cu
patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper
dupa gust.
Imparti aluatul in doua,
intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si
peretii. Adaugi umplutura si nivelezi.
Cu ajutorul unui polonic
mai mic sau a unei linguri faci 6 “cuiburi”.
Spargi ouale cu grija si
le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru.
Acoperi cu cealalta
foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente.
Ungi tarta cu galbenusul
amestecat cu laptele
si o introduci in
cuptorul preincalzit pentru 50 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste
frumos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu