miercuri, 16 octombrie 2013

Tarta cu spanac, branza si oua


Pentru aluat: 300g faina, ¼ lingurita sare, 125g unt, 1 ou, 3 linguri apa
Pentru umplutura: 9 oua + 1 albus, 500g spanac, 600g branza de vaci, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 varf nucsoara Kotanyi, sare, piper

Pentru uns: 1 galbenus, 2 linguri lapte

Mod de preparare:
Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora.
Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi in mixezi impreuna cu patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust.
Imparti aluatul in doua, intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi.
 
Cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri faci 6 “cuiburi”.
 Spargi ouale cu grija si le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru.
 
Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente.
Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele
si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu