Ingrediente: 170g faina, 150g seminte de mac, 200ml lapte
dulce, 150g zahar, 70g unt, 3 oua, 1 praf de copt, coaja rasa de lamaie, 10
prune
Mod de preparare:
Fierbi semintele de mac cu laptele 5 minute, apoi le lasi
sa se raceasca.
Desfaci prunele in doua, le scoti samburii, le pudrezi
cu zahar si le lasi sa stea 15 minute.
Freci zaharul cu untul pana ce devine spumos,
adaugi galbenusurile pe rand,
adaugi coaja rasa de lamaie,
faina cernuta cu praful de copt si amesteci
totul foarte bine. Pastrezi 2 linguri de aluat, iar restul il amesteci cu
semintele de mac.
La sfarsit adaugi albusurile batute spuma
tare si le incorporezi usor in compozitie.
Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si
tapetata cu faina,adaugi prunele cu partea bombata in sus,
razi deasupra aluatul pastrat la frigider
dupa ce l-ai mai intarit cu putina faina si introduci prajitura in cuptorul
bine incins prentru aproximativ 40 de minute.
Tai prajitura direct in tava si o servesti
dupa racire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu