miercuri, 16 octombrie 2013

Prajitura cu prune si mac


Ingrediente: 170g faina, 150g seminte de mac, 200ml lapte dulce, 150g zahar, 70g unt, 3 oua, 1 praf de copt, coaja rasa de lamaie, 10 prune

Mod de preparare:
Fierbi semintele de mac cu laptele 5 minute, apoi le lasi sa se raceasca. 
Desfaci prunele in doua, le scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi sa stea 15 minute.
Freci zaharul cu untul pana ce devine spumos, 
adaugi galbenusurile pe rand,
adaugi coaja rasa de lamaie, 
faina cernuta cu praful de copt si amesteci totul foarte bine. Pastrezi 2 linguri de aluat, iar restul il amesteci cu semintele de mac. 
La sfarsit adaugi albusurile batute spuma tare si le incorporezi usor in compozitie.
Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,
adaugi prunele cu partea bombata in sus, 
razi deasupra aluatul pastrat la frigider dupa ce l-ai mai intarit cu putina faina si introduci prajitura in cuptorul bine incins prentru aproximativ 40 de minute.

Tai prajitura direct in tava si o servesti dupa racire. 


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu