Ingrediente:
Pentru aluatul 1:
200g faina, 100g unt, un praf sare, 50ml smantana
Pentru aluatul 2:
600g faina, 200 ml apa calduta, o lingura ulei, un praf de sare
Pentru umplutura
cu mere: 1.5 kg mere acrisoare, 100g zahar, o lingurita scortisoara
Pentru umplutura
de mac: 150g mac, 50g zahar, un pliculet zahar vanilat
Pentru umplutura
de branza: 700g branza de vaci bine scursa, 100g zahar, 3 oua, un pliculet
zahar vanilat, un praf de sare
Pentru umplutura
de nuci: 250g nuci, 80g zahar, un pliculet zahar vanilat
Pentru topping de
final: 250g smantana, 2 oua
Pentru uns foile:
100g unt
Pentru servit:
100g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluatul 1, faina
cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi
smantana framanti aluatul.
Bila de aluat
obtinuta o tii la rece timp de o ora.
Pentru aluatul 2,
faina cernuta o amesteci cu uleiul si
sarea le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni si acesta intr-o bila
si o dai la rece pentru 30 de minute.
Pentru umplutura
de mere cureti merele de coaja, le razi si le storci cu mana de zeama, apoi le
amesteci cu zahar si scortisoara.
Amesteci si
celelalte umpluturi si le imparti in doua.
Aluatul 2 il imparti in 8 parti din care se intind 8
foi. Intr-o tava unsa cu unt pui aluatul 1 intins cu sucitorul si il intepi cu
o furculita.
Il ungi cu unt topit si
peste acesta pui jumatate din umplutura de mac. Acoperi cu o foaie, care se
unge cu unt
si pui jumatate din amestecul de branza. Pui a treia foaie din cele
opt, o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de nuci. Urmeaza a patra
foaie, pe care o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de mere.
Repeti operatiunea cu cele patru umpluturi si cele 4 foi ramase. Ultima foaie o acoperi cu
toppingul de smantana si oua si apoi intepi prajitura cu o andrea lunga in mai
multe locuri.
Introduci tava in cuptorul
preincalzit pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit o scoti si o lasi sa se raceasca.
Se serveste presarata cu
zahar pudra.
Pofta buna!
Asta musai trebuie sa o incerc si eu, arata prea bine...
RăspundețiȘtergereMultumesc! Chiar iti recomand sa o incerci!
RăspundețiȘtergere