miercuri, 16 octombrie 2013

Prajitura in straturi



Ingrediente:
Pentru aluatul 1: 200g faina, 100g unt, un praf sare, 50ml smantana
Pentru aluatul 2: 600g faina, 200 ml apa calduta, o lingura ulei, un praf de sare
Pentru umplutura cu mere: 1.5 kg mere acrisoare, 100g zahar, o lingurita scortisoara
Pentru umplutura de mac: 150g mac, 50g zahar, un pliculet zahar vanilat
Pentru umplutura de branza: 700g branza de vaci bine scursa, 100g zahar, 3 oua, un pliculet zahar vanilat, un praf de sare
Pentru umplutura de nuci: 250g nuci, 80g zahar, un pliculet zahar vanilat
Pentru topping de final: 250g smantana, 2 oua
Pentru uns foile: 100g unt

Pentru servit: 100g zahar pudra


Mod de preparare:
Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul.
 Bila de aluat obtinuta o tii la rece timp de o ora.
Pentru aluatul 2, faina cernuta  o amesteci cu uleiul si sarea le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni si acesta intr-o bila si o dai la rece pentru 30 de minute.
Pentru umplutura de mere cureti merele de coaja, le razi si le storci cu mana de zeama, apoi le amesteci cu zahar si scortisoara.

Amesteci si celelalte umpluturi si le imparti in doua.
Aluatul 2 il imparti in 8 parti din care se intind 8 foi. Intr-o tava unsa cu unt pui aluatul 1 intins cu sucitorul si il intepi cu o furculita.
Il ungi cu unt topit si peste acesta pui jumatate din umplutura de mac. Acoperi cu o foaie, care se unge cu unt

si pui jumatate din amestecul de branza. Pui a treia foaie din cele opt, o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de nuci. Urmeaza a patra foaie, pe care o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de mere. 
Repeti operatiunea cu cele patru umpluturi si cele 4 foi ramase. Ultima foaie o acoperi cu toppingul de smantana si oua si apoi intepi prajitura cu o andrea lunga in mai multe locuri.
Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit o scoti si o lasi sa se raceasca.
Se serveste presarata cu zahar pudra.


Pofta buna!

2 comentarii: