Ingrediente:
-pentru
blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri ulei, 8 linguri faina
-pentru
crema: 500g branza dulce, 400 ml frisca lichida, 150g zahar, 2 plicuri zahar
vanilat, 3 linguri afine
-pentru
jeleu: 500g afine, 10g gelatina, 200g zahar
Mod
de preparare:
Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati
pana se topeste.Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta.
Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina
si o
introduci in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la 180 de grade C.
Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Pentru
crema, mixezi branza dulce amestecata cu zaharul si zaharul vanilat pana devine
o crema. Bati cu mixerul frisca lichida apoi o amesteci cu branza. Adaugi 3
linguri de afine si amesteci usor compozitia.
Pui
gelatina la hidratat timp de 10 minute, in 50 ml de apa, apoi o topesti pe baie
de aburi. Afinele le amesteci cu zaharul si pui vasul pe foc, lasand sa fiarba
timp de 5 minute, pana cand fructele se inmoaie usor. Le lasi sa se raceasca
putin si adaugi gelatina calda.
Asezi primul blat pe un platou, il insiropezi usor
cu putina apa cu lamaie, pui un strat subtire cu jeleu de afine, pui jumatate
din crema de branza,
apoi asezi a doua foaie de blat. Procedezi la fel
ca si la prima foaie: o insiropezi si adaugi un strat subtire de jeleu, apoi
adaugi restul de crema de branza.
Pui inelul de la tava si apoi adaugi jeleul ramas,
dar nu tot odata ci in doua transe la interval de 5 minute intre ele, pentru a
se intari putin stratul precedent.
Introduci tortul in frigider pentru 2-3 ore si apoi
il poti servi.
Se poate orna cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu