Această rețetă delicioasă mi-a făcut cu ochiul la Alice Ciobanu. Mulțumesc pentru idee! Trebuie neapărat să o încercați și voi!
Ingrediente :
8 ardei capia
sare
200 g smântână grasă
50 ml lapte rece
1 linguriță făină
30 g unt
pătrunjel verde
piper alb proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă.
8 ardei capia
sare
200 g smântână grasă
50 ml lapte rece
1 linguriță făină
30 g unt
pătrunjel verde
piper alb proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă.
Pentru a se curăța mai
ușor eu îi pun într-un castron, presar sare pe ei, îi acopăr cu un prosop și îi
las 10 minute.
Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late.
Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul
și când s-a topit adaugi, în ploaie, o
linguriță de făină.
Amestecând continuu încorporezi laptele rece.
Imediat ce
s-a îngroșat, tragi de pe foc și încorporezi smântâna. Adaugi fâșiile de ardei
copt și pui pe foc cât să dea un clocot, două.
Iei vasul de pe foc și adaugi
sare și un strop de piper alb proaspăt măcinat.
Presari pătrunjel verde proaspăt tocat.
Servești cu mămăligă caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu