Vă invit să încercați o rețetă de negresă gustoasă, rapidă care poate fi pregătită cu orice fruct de sezon.
Mie îmi place foarte mult acest aluat și îl folosesc frecvent la blaturile de tort deoarece este umed, gustos, nu e înecăcios, deci nu trebuie însiropat. ;)
Ingrediente:
-pentru blat:
50 g cacao neagră
150 ml apă
6 ouă
200 g zahăr
120 ml ulei
280 g faină
1 linguriță praf de copt
esență de rom
-pentru crema brânză:
300g brânză de vaci
1 ou
50g zahăr măcinat
1 lingură făină
Esență de vanilie
300g cireșe
Mod de preparare:
Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită.
Ingrediente:
-pentru blat:
50 g cacao neagră
150 ml apă
6 ouă
200 g zahăr
120 ml ulei
280 g faină
1 linguriță praf de copt
esență de rom
-pentru crema brânză:
300g brânză de vaci
1 ou
50g zahăr măcinat
1 lingură făină
Esență de vanilie
300g cireșe
Mod de preparare:
Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită.
Încorporezi
făina amestecată cu praful de copt
și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Scoți sâmburii cireșelor și le lași să se scurgă într-o sită.
Pentru crema de brânză, amesteci brânza cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final.
Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc.
Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția.
Așezi cireșele deasupra
și le apeși ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit în tavă, apoi o poți felia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu