Vă invit la o tartă rapidă și delicioasă cu mere și pere. O puteți pregăti și cu alte fructe de sezon.
Ingrediente:
Ingrediente:
2 mere
2 pere
250g mascarpone
1 aluat foietaj
50g zahăr
esență de vanilie
scorțișoară
2 linguri smântână (opțional)
2 linguri smântână (opțional)
Mod de preparare:
Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7
minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie
fructele). Eu am pus perele spre final, doar 2 minute, deoarece erau moi.
Le lași să se răcească.
Le lași să se răcească.
Mixezi crema mascarpone cu zahărul rămas și esența de vanilie.
Dacă ți se pare prea groasă compoziția poți adăuga 2 linguri de smântână.
Întinzi aluatul foietaj și îl transferi în tava unsă cu unt. Înțepi aluatul
din loc în loc cu o furculiță
și torni crema mascarpone,
apoi adaugi fructele deasupra. Îndepărtezi surplusul de aluat
și decupezi floricele din aluatul rămas pe care le așezi deasupra fructelor.
și torni crema mascarpone,
apoi adaugi fructele deasupra. Îndepărtezi surplusul de aluat
și decupezi floricele din aluatul rămas pe care le așezi deasupra fructelor.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 35-40 de
minute, până când se rumenește aluatul. Lași să se răcorească și apoi servești
tarta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu