Acest tort frumos și delicios l-am pregătit pentru Maria noastră dragă, cu ocazia zilei onomastice (dar abia acum am reușit să scriu rețeta).
Pentru a fi mai ușor de ornat, vă sfătuiesc să printați acest personaj pe o foaie A4, să decupați figura și apoi să faceți conturul pe frișca cu care este îmbrăcat tortul.
Ingrediente:
-pentru blat:
50 g cacao neagră
150 ml apă
6 ouă
200 g zahăr
120 ml ulei
280 g faină
1 linguriță praf de copt
esență de rom
-pentru crema de piersici:
-pentru blat:
50 g cacao neagră
150 ml apă
6 ouă
200 g zahăr
120 ml ulei
280 g faină
1 linguriță praf de copt
esență de rom
-pentru crema de piersici:
200g piersici din compot
250g mascarpone
30 g zahăr
50ml compot de piersici
250g mascarpone
30 g zahăr
50ml compot de piersici
10 g gelatină
-pentru crema de ciocolată:
-pentru crema de ciocolată:
100g ciocolată cu lapte
100ml frișcă lichidă
250g mascarpone
250g mascarpone
-pentru ornat:
Câteva linguri din crema de ciocolată
200ml frișcă lichidă
200ml smântână pentru gătit (cu 30% grăsime)
5 linguri zahăr măcinat
O lingură zeamă de lămâie
Colorant roșu
Mod de preparare:
Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100g ciocolată cu lapte ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte).
Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua. Dacă vrei să vezi mai multe imagini din timpul pregătirii poți accesa acest link. Acesta este unul dintre blaturile mele preferate și îl pregătesc foarte des, deoarece este umed și foarte gustos și nu necesită însiropare.
Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt.
Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40
de minute, până blatul devine ferm la atingere.
Îl scoți pe un grătar și-l lași
la răcit. După ce s-a răcit complet tai blatul în trei discuri.
Crema de piersici:
Crema de piersici:
Crema mascarpone o mixezi bine cu zahărul măcinat până când devine
cremoasă.
Pui piersicile în bolul blenderului, le pasezi bine, iar piureul
obținut îl adaugi peste crema mascarpone și mixezi până la omogenizare.
Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de piersici, pentru 10
minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează.
O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de piersici,
apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până cânde se omogenizează compoziția.
Așezi primul blat pe un platou și pui în jurul lui inelul reglabil
pentru tort. Torni crema de piersici,
așezi al doilea blat deasupra și introduci
platoul la frigider.
Mixezi ganache-ul de ciocolată scos de la frigider și apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi compoziția.
Mixezi ganache-ul de ciocolată scos de la frigider și apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi compoziția.
Pui deoparte câteva linguri de cremă pentru a orna
tortul. Torni restul cremei peste blat și așezi deasupra cel de-al treilea blat și
introduci platoul la frigider (pentru 2-3 ore sau peste noapte).
Treci pe marginile formei de jur împrejur un cuțit bine ascuțit
trecut prin apă fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.
Mixezi frișca lichidă cu smântâna, zahărul măcinat și zeama de
lămâie și îmbraci tortul într-un strat subțire din această compoziție.
Pentru a fi mai ușor de ornat, desenezi un contur al personajului
Hello Kitty (eu am printat acest personaj pe o foaie A4, am decupat figura și apoi
am făcut conturul cu un cuțit).
Cu ajutorul unui posh faci conturul feței, mustățile,
fundița și ochii, cu crema de ciocolată păstrată. Decorezi fața pisicuței cu
frișcă. Adaugi câteva picături de colorant roșu peste frișcă și mixezi bine,
apoi decorezi buzele, fundița și marginile tortului
cu aceasta.
Lași tortul la frigider pentru o oră și apoi îl servești.
Foarte frumos! Sunt convinsa ca a fost foarte fericita pitica voastra cu asa bunatate! Bravo, Oana!
RăspundețiȘtergereMulțumesc Laura! Daa, a fost foarte încântată! Și-a băgat rapid degetele în el. :D
Ștergere