luni, 25 septembrie 2017

Carne de vitel in sos de legume



Vă invit să încercați o mâncare delicioasă cu multe legume și cărniță de vițel.

Ingrediente:
500 g carne de vițel ( pentru familii mai numeroase dublati cantitatile)
1 ceapă galbenă mare
1 ceapă roșie
1 ardei rosu
1 morcov mare (sau 2 mici)
3 linguri ulei de masline
1 linguriță sare
piper
cimbru
100ml vin alb demisec
1 lingură bulion
3 căței de usturoi
4 cartofi


Mod de preparare:
Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline.


Adaugi condimentele: sarea, piperul și cimbru și amesteci.
Carnea o tai cubulețe și o pui peste legume. (eu i-am tras un clocot în oala sub presiune deoarece eram în mare întârziere cu pregătirile).



Adaugi o cană de vin și apă cât să acoperi ingredientele și lași să fiarbă. Când carnea e aproape fiartă, adaugi bulionul, cartofii tăiați cubulețe și usturoiul pisat.


La final adaugi pătrunjel tocat mărunt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu