Ingrediente:
2 buc piept de pui
1 roșie
1/2 ceapă roșie
1/2 dovlecel
1/2 ardei capia
20g cașcaval
20ml ulei
sare
piper
boia de ardei dulce
-pentru garnitură:
6 cartofi
sare
3-4 linguri ulei
pătrunjel
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi
crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până
jos. Condimentezi carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce, după gust, apoi
feliezi legumele și le introduci în buzunărele.
Așezi bucățile de piept de pui în tava unsă cu ulei și torni ulei
peste ele.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 30
de minute, apoi scoți pieptul de pui,
presari cașcavalul ras
și mai lași la cuptor
pentru 5-10 minute până când se rumenește frumos.
Pentru
garnitura, cureți cartofii, îi speli și îi tai cubulețe, apoi îi pui la fiert
în apă cu puțină sare. Îi lași să fiarbă până când sunt aproape fierți, apoi
scurgi apa și îi pui la călit în uleiul încins. Îi lași să se rumenească puțin
apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt și amesteci.
Servești pieptul de pui alături de garnitura de cartofi sau de
o salată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu