Ingrediente:
-pentru aluat:
200g făină
100g unt
30g zahăr măcinat
1 ou mic
6 linguri apă rece
1 praf de sare
-pentru umplutură:
750g brânză de vaci
120g zahăr
50g smântână pentru gătit
3 ouă
3-4 linguri dulceață de zmeură
esență de lămâie
60g făină
10g cacao
Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina
și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu
apa și amesteci până se omogenizează compoziția.
Lași aluatul la frigider
pentru o oră.
Între timp, mixezi ouăle cu zahărul pudră și esență de lămâie, apoi le adaugi peste
brânza de vaci și o mixezi cu ajutorul unui mixer vertical, până când devine
cremoasă.
Pui 100g din crema de brânză într-un castron și adaugi cacaoa
cernută,
omogenizezi, apoi adaugi 30g făină
și frămânți până obții un aluat omogen.
Scoți aluatul și îl întinzi cu sucitorul, apoi îl pui în tava
unsă cu unt și îl înțepi din loc în loc.
Rupi o bucată de aluatul cu cacao, îl aplatizezi, așezi o zmeură
din dulceață în interior
și apoi o acoperi cu o altă bucată de aluat, formând o
bilă pe care o așezi în tavă. La fel procedezi și cu celelalte bile. Mie mi-au
ieșit 8 bile de aluat.
Peste crema de brânză adaugi smântâna și mixezi și apoi adaugi 30g făină și omogenizezi. Adaugi câteva linguri de dulceață de zmeură și amesteci
ușor.
Torni compoziția în tavă,
peste bilele de cacao, nivelezi și tai surplusul de aluat
și introduci
tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru aprox. 40 de minute până
când se rumenește frumos.
Lași să se răcească tarta și apoi o servești. Se poate servi simplă
sau cu
dulceață de zmeură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu