sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Fursecuri fragede cu unt


De Crăciun am pregătit aceste fursecuri fragede, absolut delicioase și le-am decorat cu ajutorul fetelor mele. Le-am pregătit după o rețetă de la Savori Urbane, care se mai cheamă fursecuri fragede cu unt 3 2 1, după cantitatea de făină, unt și zahăr folosită.Este un aluat destul de molicel, care se lucrează mai greu, dar oricât ați fi de tentate să mai puneți făină, să nu o faceți, dacă vreți să obțineți niște fursecuri fragede.

Ingrediente:
300 g făină albă
200 g unt moale cu min 80% grăsime
100 g zahăr pudră
1 ou 
esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
un praf de sare

-pentru ornat:
creioane colorate Dr. Oetker


Mod de preparare:
Este important ca untul să fie gras (min. 80%) și să fie moale, scos din frigider cu măcar 1-2 ore înainte. Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie.
Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. 



Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă. Aluaturile fragede NU se mixează pentru că nu dorim să se creeze rețeaua de gluten din făină, rețetă care le face elastice și gumoase. 
Aluatul este unul moale, cremos. Oricât vă bate gândul să mai puneți făină… NU o faceți! 
Se apasă aluatul cu mâna într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se dă la rece pentru 30 de minute.



După ce s-a mai întărit, se întinde în foaie subțire de cca 3-4 mm grosime. Blatul de lucru trebuie înfăinat foarte bine, la fel și sucitorul și suprafața aluatului (are tendința de a se lipi și rupe). Cu puțină grijă se întinde foaia și se decupează.



Se adună marginile ramase și se așează în castron și se dă castronul la rece 5 minute și se întinde din nou aluatul și se decupează.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se transferă în ele aluatul. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 8-9 minute, având grijă să nu se rumenească și să rămână cât mai albe cu putință.



Aceste fursecuri fragede cu unt sunt delicioase după o zi, timp în care devin și mai fragede. Pot fi păstrate și 2 săptămani în cămară, în cutii de carton închise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu