Este prima dată când gătesc șalău și e prima dată când pregătesc șnițel de pește. Vă spun cu mâna pe inimă că a ieșit absolut delicios. Șalăul are o carne dulce, nu e gras și e foarte gustos.
Ingrediente:
4 fileuri de șalău
3 ouă
50g făină de grâu
sare
piper (optional)
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante, apoi se taie în 2.
Se sărează carnea.
Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare.
Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins.
Fiecare bucată de pește se trece succesiv prin ou, făină ( se scutură ușor de
surplusul de făină) și iar ou și se pune la prăjit în baia de ulei. Se prăjești
pe ambele părți până când capătă o culoare aurie.
Se scot șnițelele pe șervet absorbant de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Se servesc șnițelele calde alături de legume sau garnitura preferată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu