Daca v-au ramas bucati mari de cozonac ar fi pacat sa le aruncati. Va invit sa incercati si voi aceasta budinca delicioasa din resturi de cozonac.
Ingrediente:
500 g resturi de cozonac
300 ml lapte
6 oua
50 g zahar
30 g stafide
esenta de rom
100 g unt
Mod de preparare:
Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm. Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit mai putine stafide).
Bati ouale cu zaharul macinat cu ajutorul unui mixer, apoi adaugi laptele si 50g de unt topit si omogenizezi compozitia. Torni jumatate din aceasta compozitie peste cozonac, avand grija fie insiropat bine.
Acoperi cu
restul de cozonac si stafide
si insiropezi cu cealalta jumatate de lichid.
Introduci vasul
in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 15 minute. Scoti si tai
bucatele de unt (50 g) deasupra budincii de cozonac
si il reintroduci la cuptor
pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand budinca trece testul cu
scobitoarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu