Va invit sa incercati si voi o placinta delicioasa si foarte apetisanta. Puteti folosi 3 culori de ardei (rosu, galben si verde). Eu nu am gasit ardei verde si am facut doar cu 2 tipuri de ardei.
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj (2 buc aluat)
300g mozzarella
200g muschi afumat / sunca presata
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 galbenus de ou
2 linguri de lapte
sare
Mod de preparare:
Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe
masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci
galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2
degete).
Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o margine de 3-4
cm.
Scurgi bine mozzarella de zer si o tai felii, pe care le asezi peste muschi
si presari putina sare. Daca doriti puteti presara si putin piper.
Speli ardeii si ii tai fasii cu o latime de 2 cm.
Intinzi cea de-a doua foaie de aluat, o pui pe o hartie de copt si treci
usor cu sucitorul peste ea, apoi o tai fasii de 2 cm latime. Pastrezi 12 fasii
iar restul le dai deoparte.
Le asezi pe orizontala, iar una dintre fasii o pui
pe verticala, in partea stanga, peste fasiile de aluat.
Iei cu mana fasiile cu
nr. 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 si le dai spre stanga peste fasia de aluat
pozitionata vertical
si asezi 2-3 felii de ardei rosu peste aluat.
Aduci fasiile
din stanga peste ardei
si apoi ridici spre stanga fasiile de aluat cu nr. 1 / 3
/ 5 / 7 / 9 / 11 si asezi 2 felii de ardei galben peste aluat.
La fel continui
alternand felii de ardei gras.
Dupa ce ai terminat de impletit aluatul, asezi cate o fasie (din cele
pastrate la inceput) pe fiecare margine a aluatului.
Ridici impletitura cu tot cu hartie de copt si o asezi peste aluatul din
tava
si apoi scoti usor hartia de copt de sub impletitura.
Ridici marginile de
la aluatul din tava peste marginile aluatului de deasupra si presezi usor, ca
sa se lipeasca.
Pensulezi aluatul cu galbenus de ou
si apoi introduci tava in
cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand se
rumeneste frumos.
Lasi sa se racoreasca placinta pentru cateva minute si apoi o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu