Rasfoind printre retetele pe care le-am pregatit in anii trecuti, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, am gasit si aceasta reteta delicioasa de drob, pe care nu o postasem inca. Va invit sa o incercati si voi deoarece este delicioasa.
Ingrediente:
1
kg maruntaie de miel
10
oua
2
foi de dafin
1
lingura sare
5
linguri ulei de floarea soarelui
2
felii de paine inmuiate in lapte
1
varf piper
1
legatura patrunjel
1
legatura ceapa verde
1
legatura usturoi verde
1
legatura marar
2
cepe rosii uscate
1
lingurita piper
1
lingurita maghiran
Mod
de preparare:
Speli
maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel
si le pui la fiert in apa cu o
lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba
30 de minute dupa care le lasi sa se raceasca. Ceapa uscata o toci marunt si o
calesti in 3 linguri de ulei. Treci maruntaile, usturoiul, ceapa uscata calita prin masina de tocat si le amesteci cu ceapa verde, painea stoarsa rupta bucatele, usturoiul si verdeata tocate marunt si 6 oua crude batute bine.
Condimentezi cu
sare, piper si maghiran, dupa gust.
Cele 4 oua ramase le fierbi tari si le
cureti. Pui jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu
putina faina
si asezi ouale fierte pe mijloc, in sir, dupa care adaugi peste
ele restul compozitiei.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute, la o temperatura de 180 de grade.
Lasi sa se raceasca si apoi il tai felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu