marți, 18 aprilie 2017

Drob din carne de curcan cu ciuperci, masline si ardei


Un alt preparat delicios pe care l-am pregatit pentru masa de Paste este acest drob pe care vi-l recomand cu incredere. Am folosit si condiment Maggi pentru un plus de savoare.


Ingrediente 
(tava 23x11 cm):
400g carne de curcan
5 oua
200gr ciuperci champignon
1 lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina
1 ardei gras rosu
100g masline fara samburi, taiate
1-2 linguri de ulei
sare 
piper 
2 linguri pesmet

Mod de preparare: 
Speli carnea si o pui la fiert in apa cu putina sare. Cand e fiarta o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete.


Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin ulei (1-2 linguri). Asezonezi ciupercile cu sare, piper si o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina. 


Intr-o prima faza ciupercile lasa foarte multa apa si le tii pe foc, amestecand din cand in cand, pana a scazut toata apa apoi le lasi sa se racoreasca. 
Intre timp pregatesti celelalte ingrediente: tai maslinele rondele si ardeiul cubulete.
Amesteci carnea cu ciupercile, maslinele si ardeiul 



si apoi adaugi ouale batute cu putina sare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. 


Torni compozitia in tava unsa cu unt, presari pesmetul deasupra 


si apoi introduci tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 45 de minute.


Dupa ce s-a rumenit frumos, scoti din cuptor drobul si il lasi sa se racoreasca, apoi il tai felii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu