Deoarece mai am in congelator cateva caserole cu mure si doream sa pregatesc un desert rapid si delicios, am pregatit un cheesecake. Va invit si pe voi sa pregatiti aceasta reteta. Daca nu aveti mure, le puteti achizitiona din hipermarketuri de la raionul de congelate.
Ingrediente:
-pentru blat:
200g biscuiti
100g unt
-pentru crema de mure:
500g mure
100g zahar
500g mascarpone
80ml frisca lichida
20g gelatina
-pentru ornat:
70g ciocolata neagra
120ml frisca lichida
-pentru blat:
200g biscuiti
100g unt
-pentru crema de mure:
500g mure
100g zahar
500g mascarpone
80ml frisca lichida
20g gelatina
-pentru ornat:
70g ciocolata neagra
120ml frisca lichida
mure
Mod de preparare:
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema de mure.
Mod de preparare:
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema de mure.
Pui murele congelate la fiert cu 3 linguri de zahar si le lasi sa
clocoteasca timp de 10 minute,
apoi le pui intr-o strecuratoare, le lasi sa se
raceasca si le pasezi pentru a scapa de seminte.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi siropul de mure
si
mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.
Mixezi frisca lichida si apoi o adaugi peste crema de mure si
amesteci.
Pui gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute, apoi o topesti
pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca. Adaugi cateva linguri de crema de mure
peste gelatina si amesteci pana se omogenizeaza.
Torni crema de mure peste blatul de biscuiti si dai la rece.
Incalzesti 70 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere,
adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se
raceasca si o torni peste crema de mure.
Dupa 2-3 ore (sau mai bine lasi peste noapte), cand crema s-a
intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci
cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi dupa imaginatie.
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi dupa imaginatie.
Vai cat de bine arata! Trebuie sa-i arat reteta unei prietene si s-o pun sa-mi faca acest desert. Eu sunt antitalent :))
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri! E foarte usor de pregatit. Sigur iti va reusi si tie. Ti-o recomand cu drag! :*
RăspundețiȘtergere